16 Ağustos 2015 Pazar

Başbakan Erdoğan İslam alimlerine seslendi: Neredesin ey İslam dünyası? ...






Allah (azze ve celle) şöyle buyurmaktadır:

“Ey iman edenler! Size ne oldu ki, "Allah yolunda savaşa çıkın!" denildiği zaman yere çakılıp kalıyorsunuz? Dünya hayatını ahirete tercih mi ediyorsunuz? Fakat dünya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır. Eğer (gerektiğinde savaşa) çıkmazsanız, (Allah) sizi pek elem verici bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir kavim getirir; siz (savaşa çıkmamakla) O'na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye kadirdir.”

Her kim cihadı terk ederse Allah’ın dinini hafife aldığından dolayı Allah onu şiddetli bir azapla cezalandırır ve onu dinine yardım edecek birisiyle değiştirir.

Bütün bunları yapmak Allah’a zor gelir mi?

Ebi Umame (radiyallahu anh)’tan rivayetle Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmaktadır:

“Kim savaşa çıkmaz veya savaşa çıkan bir mücahidi teçhiz etmez ya da cihada çıkan mücahidin aile fertlerine hayırla muamele etmezse, Allah Teâlâ o kimseyi kıyamet gününden önce büyük bir belâya uğratır.”

İnsanların başında ne çok afetler ve felaketler var. Ancak insanların çoğu bundan habersizdir!

Bu afetlerin ve felaketlerin en kötüsü kişinin dininde fitneye uğramasıdır. Dininde fitneye uğrayan nice insanlar vardır ancak onlar bundan bihaberdirler!!

Onlar dünya hayatını çok iyi bilmelerine rağmen ahiret hayatında gafillerin ta kendileridir!!

Cihattan geri duranların felaketler peşini bırakmaz. Sürekli afetler gelir onları bulur.

Allah cihadı terk eden bütün milletleri zelil kılmıştır!! Böylece düşmanlarının onlardan talep ettiği şeyleri defalarca zelil bir şekilde vermek zorunda kalmıştır!!

Allah (azze ve celle)’nin kafirlere karşı cihadı terk etmekten müminleri sakındırdığı gibi onlarla savaş yapmaya teşvik etmiş, yönlendirmiş ve sevdirmiştir. Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:

“Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder